Päivätoiminta

Päivätoiminta

Mitä päivätoiminta on?

Päivätoiminta on tarkoitettu kotona asuville ikäihmisille, jotka tarvitsevat asumiseensa tukea. Ryhmä pitää aktiivisena, tarjoaa seuraa ja auttaa asumaan omassa kodissa pidempään. Liikkuminen ja toimintakyvyn ylläpitäminen ovat toiminnassa tärkeitä. Päiväkeskuksessa on tarvittaessa mahdollisuus myös peseytymiseen turvallisessa ympäristössä.

Kenelle päivätoiminta on tarkoitettu?

Saarikan alueen jokaisessa kunnassa järjestetään päiväkeskustoimintaa, joissa ikäihmiset voivat kokoontua yhdessäolon ja toiminnan merkeissä.  Päivätoiminta sopii esimerkiksi muistihäiriöisille, omaishoidettaville omaishoitajan vapaan järjestämiseen, yksinäisille ja heille, joilla toimintakyky on eri syistä alentunut.

Miten päivätoimintaan hakeudutaan?

Päivätoimintaan hakeudutaan ottamalla yhteyttä oman alueen palveluohjaajaan, jonka kanssa mietitään yhteiset tavoitteet päiväkeskuskäynnille. Päivätoiminnan henkilöstön kanssa sovitaan käyntipäivät. Päivätoiminnassa käydään yleensä kerran viikossa.

Päivätoiminnan pituus on n. 6 tuntia ja hinta 24 €/pvä (sis.taksikuljetus) tai 15 € ilman kuljetusta. Päiväkeskuskäynneistä laskutetaan kuukausittain. Hinta sisältää monipuolisen toiminnan lisäksi aamupalan, lounaan ja päiväkahvin.

Päiväkeskusesite

Päivätoiminta - linkitykset

Heralan Serviisin päiväkeskus
Heralankuja 4, Saarijärvi

Kivijärven päiväkeskus
Tiaislahdentie 2 c 10-11, Kivijärvi

Kivirannan päiväkeskus
Kivirannantie 4, Kyyjärvi

Oksalan päiväkeskus
Leiritie 1, Kannonkoski

Karstulan päiväkeskus
Koulutie 5, Karstula

Varhaisen tuen palveluvastaava
Anna-Kaisa Manninen
p. 044 711 4537
anna-kaisa.manninen(at)saarikka.fi

Saarikan alueen palveluopas senioreille