Fysioterapia ja kuntoutus

Fysioterapia ja kuntoutus

Mikä Omaolo?
Omaolo arvioi oireidesi perusteella, voitko hoitaa vammaasi omahoito-ohjeilla vai kannattaako vammaa käydä näyttämässä ammattilaiselle.

Ensin täytät kysymysten perusteella tiedot oireistasi palveluun, lisäät asuinkuntasi ja näet oirearvion tulokset ja suositellut jatkotoimenpiteet!

Voit käyttää palvelua näppärästi älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella mihin kellon aikaan tahansa!

Omaolon oirearvio selkäoireet

Omaolon oirearvio olkapääoireet

Omaolon oirearvio polvioireet

 

Fysioterapia- ja kuntoutuspalveluilla edistetään Saarikan alueen asukkaiden toiminta- ja työkykyä, lisätään omahoitovalmiuksia ja tuetaan kotona asumista.

Fysioterapia toteutetaan avovastaanottokäynnein Saarijärven ja Karstulan terveysasemilla, kotikäynnein tai etäterapiana.

Kiireettömissä asioissa voit ottaa yhteyttä suoraan fysioterapiaan sähköisesti Hyviksen kautta. Kirjaudu sisään pankkitunnuksilla/mobiilivarmenteella ja valitse Aloita asiointi -> Saarikka -> Ota yhteyttä. Valitse kohta Fysioterapia ja kuntoutus, SoTe kuntayhtymä Saarikka, täytä avautuva lomake ja lähetä se. Olemme sinuun yhteydessä!

eTerveyspalveluiden kautta voit varata sähköisesti ajan fysioterapeutille. Kirjautumaan pääset tästä linkistä.

Voit varata ajan fysioterapiaan myös puhelimitse klo 11.30-12.30 numeroista 044 459 8516 tai 044 459 8938.

Fysioterapeutin suoravastaanotto

Fysioterapeutin suoravastaanotolle voit hakeutua, mikäli sinulla on äkillinen tuki- ja liikuntaelinoire, sairauslomatarve ja et ole käynyt lääkärin vastaanotolla.

Voit varata ajan fysioterapeutille soittamalla p. 044 459 8500 Saarijärven terveysaseman päivystysnumeroon tai p. 040 157 8919 Karstulan terveysaseman päivystysnumeroon.

Fysioterapeutin suoravastaanotto on Saarijärven terveysaseman poliklinikalla ja Karstulan terveysaseman fysioterapiassa.

Fysioterapeutin vastaanotto

Fysioterapeutin vastaanotolle voit hakeutua, mikäli sinulla on tuki- ja liikuntaelinoire ja/tai liikkumiskyky on heikentynyt. Fysioterapeutti tekee kliinisen tutkimuksen, arvioi liikkumista ja toimintakykyä sekä antaa yksilölliset ohjeet toimintakyvyn parantamiseksi. Yksilöllinen harjoittelu voi tapahtua myös fysioterapian harjoitusryhmässä. Varaa aika fysioterapeutin vastaanotolle. Voit tulla vastaanotolle ilman lääkärin lähetettä. 

Kuntoutussuunnitelman laatiminen

Lääkinnällisen kuntoutuksen piiriin kuuluu henkilö, jolla on pitkäaikaisia toimintarajoitteita ja niihin voidaan kuntoutustoimenpiteillä vaikuttaa.  Voit varata ajan fysioterapeutin vastaanotolle kuntoutussuunnitelman tekemistä varten. Lääkinnällinen kuntoutus voi sisältää yksilö- ja ryhmäkuntoutusta ostopalveluna tai Saarikan omana toimintana. 

Lääkinnällisen kuntoutuksen terapioiden ja muiden kuntoutustoimenpiteiden myöntämisen perusteet -tiedosto.

Lasten fysioterapia

Voit varata lapsellesi ajan fysioterapiaan tuki- ja liikuntaelinoireen, ryhtitarkastuksen tai motorisen arvion tekemistä varten. Koululaisten fysioterapiavastaanottoja pidetään kouluilla ja fysioterapiavastaanotoilla. Alle kouluikäiset käyvät fysioterapiavastaanotoilla terveysasemilla.

Rannekanavatutkimukset

Fysioterapeutin vastaanotolla tehdään rannekanavatutkimuksia. Voit varata ajan rannekanavatutkimukseen, mikäli lääkäri on ohjannut sinut tutkimukseen.

Palveluista peritään yhtymävaltuuston vuosittain vahvistamat asiakasmaksut, lisätietoa asiakasmaksut-sivulta.

Fysioterapia ja kuntoutus

Karstulan terveysaseman fysioterapia
Koulutie 9, Karstula

Saarijärven terveysaseman fysioterapia
Sairaalantie 2, Saarijärvi

Fysioterapian puhelinaika

ma-pe klo 11.30 - 12.30

Palveluvastaava
Anu Pollari puh. 044 459 8527

Lääkinnällisen kuntoutuksen palveluseteli

Ohjeet asiakkaalle palvelusetelin käytöstä Palse.fi -asiointikanavassa

Kaatumisten ehkäisytiedostoja

Liikuntasuosituksia

Kuntoutumistalo -sivustolta
tietoa ja tukea kokonaisvaltaiseen kuntoutumiseesi