Ohjeita koronavirukseen liittyen

Koronapuhelin p. 040 619 7270 palvelee arkisin klo 8–16 ja viikonloppuisin klo 9–15.
Koronapuhelimeen jätettyihin soittopyyntöihin vastataan saman päivän aikana.

> Tarkemmat ohjeet löydät koronainfo-sivulta

> Jos epäilet koronatartuntaa, voit tehdä koronavirustaudin oirearvion omaolo.fi -palvelussa

Epäiletkö koronotartuntaa - omaolo.fi

Perusturvaliikelaitos Saarikan suositukset omaisten vierailuille ikääntyneiden asumisyksiköissä

Perusturvaliikelaitos Saarikan suositukset omaisten vierailuille ikääntyneiden asumisyksiköissä

Koronaohjeen päivitys koskien omaisten vierailuja ikääntyneiden asumispalveluyksiköissä

Perusturvaliikelaitos Saarikka suositukset omaisten vierailuille ikääntyneiden asumisyksiköissä

Saarikassa noudatetaan THL:n ohjeistusta koskien asumispalveluyksiköiden vierailuja koronavirusaikana. Ikääntyneet kuuluvat koronaviruksen suhteen riskiryhmään ja heitä tulee suojella tartunnoilta. Tämän vuoksi on tärkeää, että vierailut järjestetään turvallisesti. Yksikköön vierailulle tulevien on tärkeä toimia siten, että he eivät altista yksikön asukkaita koronavirukselle. Saarikan ikääntyneiden palvelut antaa suosituksen siitä, miten vierailujen suhteen tulee toimia.

Suosittelemme, että vierailuista sovitaan aina etukäteen yksikön henkilökunnan kanssa. Läheinen saa ohjeet turvalliseen vierailuun esimerkiksi puhelimitse ennen kuin hän tulee asukkaan luo. Tapaamisen ja muiden asukkaiden turvallisuuden takaamiseksi suositus on, että vierailijoita tulee kerrallaan kaksi. Läheinen huolehtii vierailun ajan käsihygieniasta ja käyttää henkilökunnan antamaa kertakäyttöisiä suunenäsuojusta. Vierailun aikana tulee pitää turvaväliä ja asukkaan koskettelua tulee välttää. Asukasta on kuitenkin mahdollista työntää ulkona pyörätuolissa. Vierailuja voidaan järjestää ulkona, erikseen järjestetyssä turvallisessa tilassa tai poikkeustapauksessa asukkaan omassa huoneessa. Vierailijat eivät saa liikuskella yksikön yhteisissä tiloissa tarpeettomasti.

Toimintayksikön johtaja vastaa siitä, että vierailut toteutetaan turvallisesti. Vierailulle ei välttämättä voi aina tulla.

Asumisyksikkö voidaan laittaa väliaikaisesti vierailukieltoon koronavirustartunnan tai -epäilyn johdosta. Tämän vuoksi on hyvä varmistaa asumisyksiköstä kysymällä ajankohtainen tilanne.

2.11.2020

Perusturvaliikelaitos Saarikka
Ikääntyneiden koti-ja asumispalvelut