Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspalveluiden henkilöliikenteen kuljetuspalvelun tiedote

Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspalveluiden henkilöliikenteen kuljetuspalvelun tiedote

KESKI-SUOMEN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUIDEN HENKILÖLIIKENTEEN KULJETUSPALVELUISSA KÄYTÖSSÄ TOIVETAKSI

Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspalveluiden maakunnallisen henkilöliikenteen kuljetuspalveluiden piirissä mukana olevissa kunnissa on 1.10.2022 otettu käyttöön toivetaksi-malli. Näitä kuntia ovat Hankasalmi, Jyväskylä, Jämsä, Kuhmoinen, Keuruu, Kinnula, Laukaa, Muurame, Saarikan alue eli Saarijärvi, Karstula, Kannonkoski, Kyyjärvi ja Kivijärvi, Toivakka, Wiitaunionin alue Viitasaari ja Pihtipudas sekä Äänekoski.

 Toivetaksi on yksi osa vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain mukaisia kuljetuspalveluita. Toivetaksi-käytännön myötä asiakkaan on helpompi saada taksi haasteellisina ajankohtina, kuten iltaisin, öisin ja viikonloppuisin. Toivetaksi lisää myös palvelun joustavuutta, niin asiakkaan kuin autoilijan näkökulmasta.

Toivetaksi toimii siten, että asiakas tilaa kuljetuksen normaaliin tapaan kyydinvälityskeskuksesta. Jos autoa ei välityskeskuksen kautta järjesty, välityskeskus neuvottelee asiakkaan kanssa ja sen jälkeen asiakas itse voi tilata kuljetuksen haluamaltaan sopimusautoilijalta ja sopia kuljetuksen aikatauluista. Autoilija ilmoittaa asiakkaan kanssa sovitusta kyydistä ja aikataulusta välityskeskukseen ja kyyti ohjataan suoraan autoilijalle.

Saarikan palveluohjausyksikkö