Hyvä arki kaikille - Keski-Suomen hyvinvointialueen keskustelutilaisuus Keuruulla 22.11. 

Hyvä arki kaikille - Keski-Suomen hyvinvointialueen keskustelutilaisuus Keuruulla 22.11. 

Keski-Suomen hyvinvointialue 

Tiedote 14.11.2022 

 

Hyvä arki kaikille - Keski-Suomen hyvinvointialueen keskustelutilaisuus Keuruulla 22.11. 

Miten Keski-Suomen hyvinvointialueesta tehdään ihmislähtöinen? Miten sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden tulisi toimia asukkaiden kannalta? Millaisia odotuksia eri toimijoilla ja keskisuomalaisilla on hyvinvointialueelle? Miten varmistetaan turvallinen ja sujuva siirtymä hyvinvointialueelle?  

Kaikille avoin Hyvä arki kaikille -teemainen keskustelutilaisuus järjestetään tiistaina 22.11. klo 18:00 – 19:30 Keuruulla Lehtiniemen palvelukeskuksessa, osoitteessa Seiponniementie 7. Kahvitarjoilu alkaa kello 17.30. 

Yhteistä keskustelua tilaisuudessa pohjustavat aluevaltuuston puheenjohtaja Jani Kokko, aluehallituksen puheenjohtaja Maria Kaisa Aula, hyvinvointialuejohtaja Jan-Johannes Tollet ja Keuruun kaupunginjohtaja Noora Pajari. 

Katso tilaisuuden tarkempi ohjelma: Hyvä arki kaikille - Keski-Suomen hyvinvointialueen keskustelutilaisuus Keuruulla | HyvaKS.fi 

Tervetuloa mukaan keskustelemaan! 

 

Turvallinen siirtymä valmistelun keskiössä  

Hyvinvointialueuudistus on tehty sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä pelastustoimen uudistamiseksi. Valmisteluvaiheessa on kuitenkin keskeisintä toteuttaa turvallinen siirtymä hyvinvointialueelle niin asukkaiden, asiakkaiden kuin henkilöstönkin näkökulmasta.  

Asukkaille, asiakkaille ja potilaille uudistus ei ole kovin suuri vuoden vaihtuessa: tuttu ammattilainen jatkaa tutussa toimipisteessä ja puhelinnumerot säilyvät samana. Jatkossa palvelujen tiedot löytyvät Keski-Suomen hyvinvointialueen verkkosivuilta osoitteesta www.hyvaks.fi.  

Henkilöstö siirtyy uuteen organisaatioon vanhoina työntekijöinä. Suurella osalla henkilöstöä ei tapahdu hyvinvointialueen toiminnan käynnistyessä merkittäviä muutoksia. Esihenkilö tai esihenkilön esihenkilö voi muuttua ja esimerkiksi hallinnollisissa tehtävissä muutoksia voi kuitenkin tulla. Muutokset käsitellään yhteistoiminnassa ennen toteutusta. Uudistuksen myötä tarjolle tulee myös paljon uusia mielenkiintoisia tehtäviä ja urapolkuja.  

Turvallisen siirtymän jälkeen on aika ryhtyä uudistamaan palveluja hyvinvointialueen strategian ja keväällä valmisteltavan palvelustrategian pohjalta. Tavoitteena on, että palvelumme ovat ihmislähtöisiä, niiden yhdenvertaisuus, saatavuus ja saavutettavuus edelleen paranisivat, ne kaventavat terveyseroja ja että ne ovat kustannusvaikuttavia eli niiden vaikuttavuus ja kustannustehokkuus paranevat.   

Hyvinvointialueella on selkeä visio, että vuonna 2030 keskisuomalaiset kokevat hyvinvointinsa, terveytensä ja turvallisuutensa olevan maan kärjessä. 

 

Aluehallitus tapaa henkilöstöä ja kuntajohtoa 

Hyvinvointialueen aluehallitus vierailee Keuruulla 22.11. Aamupäivän aikana aluehallitus tekee työpaikkavierailun Keuruun terveysasemalle, jossa tavataan henkilöstöä ja tutustutaan terveysaseman toimintaan. Lisäksi aluehallituksen edustajat tapaavat Keuruun, Jämsän, Multian ja Petäjäveden virka- ja luottamushenkilöjohtoa.

Iltapäivällä aluehallitus pitää Keuruulla oman kokouksensa ennen illalla pidettävää, kaikille avointa keskustelutilaisuutta. Iltapäivällä on myös hyvinvointialueen järjestämä paikallislehdille suunnattu mediatilaisuus. 

 

Keski-Suomen hyvinvointialue palvelee 1.1.2023 alkaen noin 273 000 keskisuomalaista. 

 

Lisätietoja  

·     aluehallituksen puheenjohtaja Maria Kaisa Aula, p. 050 530 9697  

·     hyvinvointialuejohtaja Jan-Johannes Tollet, p. 050 400 0073 

·     tilaisuuksien järjestelyt: viestinnän asiantuntija Hanne Joenaho, p. 014 269 5946  

Terveisin, 

  

Keski-Suomen hyvinvointialue 

viestinta(at)hyvaks.fi  
www.hyvaks.fi 

Kuva poistettu. 

Hyvinvointi. Terveys. Turvallisuus. 

  

Facebook: @hyvaks, Twitter: @hyvaks, Instagram: @hyvaks, LinkedIn: Keski-Suomen hyvinvointialue, YouTube: Keski-Suomen hyvinvointialue 

#hyvaks #hyväarkikaikille