Ohjeita koronavirukseen liittyen

 

> Jos epäilet koronatartuntaa, voit tehdä koronavirustaudin oirearvion omaolo.fi -palvelussa

Soita päivystysnumeroon: Karstula 040 157 8919, Saarijärvi 044 459 8500, jos asiasi koskee:

  • Koronaepäilyä ja oireiden arviointia
  • Koronavilkku-sovelluksen ilmoitusta mahdollisessta altistumisesta
  • Koronanäytteen ajanvarauksia, toteuttamista tai tuloksia
  • Omaehtoista tai viranomaisen määräämää karanteenia
  • Muita kornaan liittyviä asioita


Koronatestejä otetaan Saarijärven ja Karstulan terveysasemilla ajanvarauksella.
Lähetteen koronatestiin saat edellä olevan ohjeen mukaan.

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/lapset-ja-koronavirus

Epäiletkö koronotartuntaa - omaolo.fi

Hae apua perhe- ja lähisuhdeväkivaltaan

Hae apua perhe- ja lähisuhdeväkivaltaan

Lähisuhde- ja perheväkivalta on yleistä kaikenlaisissa perheissä. Väkivalta jää usein piiloon, koska siihen liittyy häpeää ja pelkoa. Useimmissa perheissä riidellään, mutta normaaliin riitelyyn ei kuulu väkivalta tai sen pelko. Perhe- ja lähisuhdeväkivalta voi olla fyysistä (lyömistä, tönimistä, läpsimistä, kiinnipitoa), henkistä (haukkumista, uhkailua, eristämistä, manipulointia), taloudellista tai seksuaalista. Väkivallalla on taipumus uusiutua ja pahentua ja se loppuu harvoin itsestään.

Perhe- ja lähisuhdeväkivaltaan kannattaa hakea apua, ennen kuin se pahenee. Väkivallan uhrina et ole yksin eikä väkivalta ole sinun syytäsi. Jos olet huolissasi omasta väkivaltaisuudestasi, myös sinulla on mahdollisuus saada apua.

Kaikenlainen väkivalta satuttaa ja vahingoittaa aina myös lasta, vaikka hän ei olisi kohteena tai edes todistamassa sitä, koska se muuttaa kodin ilmapiiriä ja vaikuttaa vanhemmuuteen. Aikuisen tehtävä on hakea apua, kun perheessä on väkivaltaa tai sen uhkaa.

Kerro väkivallasta luotettavalle läheisellesi, ystävällesi tai ammattiauttajalle. Ammattilaisen velvollisuus on auttaa. Tietoa auttavista tahoista löytyy alla olevasta linkistä.

Liitetiedostot