Mikäli epäilet koronatartuntaa, ota yhteys terveysasemalle Klinikin kautta tai Saarijärven päivystys 044 459 8500/ Karstulan päivystys 040 157 8919.

Katso lisäohjeita täältä   Ohjeita karanteenin tai eristyksen ajalle

What happens in Vegas, stays in Vegas…

16.2.2018 klo 13.55 

Sote-uudistuksen odotusaikana julkisella puolellakin voimme entistä enemmän alkaa miettimään, millaista mielikuvaa palveluistamme luomme ja mitä meistä ajatellaan?


Vaitiolovelvollisuuteen sitoutuminen on ehkä saanut meidät varovaiseksi, ettemme puhu yksikön asioista ohi suumme. Entäpä ne hetket, kun olemme onnistuneet, on ollut hieno päivä tai tunnelmallisia hetkiä asukkaiden kanssa. Nämä yhteiset muistot ja tunteet ovat sellaisia, joiden ei tarvitse jäädä yksikköön vaan voimme jakaa niitä yleiseen tietoisuuteen.


Asukkaiden palvelu- ja hoitosuunnitelmissa kysymme valo-/videokuvauslupaa ja myös lupaa julkaista kuvia yksikössä, lehdissä tai sosiaalisessa mediassa.


Kotikonnun palveluasumisen yksikössä luomme avoimuutta ja läpinäkyvyyttä toiminnalle muun muassa julkaisemalla Saarikan www-sivuilla viriketoimintasuunnitelmamme, siitä omaiset ja asiasta kiinnostuneet voivat tutkailla, millaista toimintaa meillä on. Lisäksi julkaisemme kuvia Saarikan facebookissa, niistä pienistä ja suurista hetkistä, joita on yhdessä suunniteltu tai jotka tapahtuvat hetken mielihalusta ja innostuksesta.


Uutena viestintäkanavana meillä on ollut jo joitakin kuukausia Onerva-omaisviestintäpalvelu. Tämä mobiilisovellus mahdollistaa kuvien ja sanojen avulla asukkaan arjen jakamisen salatussa tietoturvallisessa ympäristössä.  Onervaa käyttää noin kolmasosa talon asukkaista ja heidän omaisistaan, se on lisännyt luottamusta ja tuonut läheiset lähemmäksi asukkaan arkea.


Palveluasumisyksikön kynnys on usein korkea ”ulkopuolisille”. Onhan meillä koodilukitus ja henkilökuntaa hyörii talossa, mutta meidän asukkaamme asuvat kodinomaisesti omissa asunnoissaan, meillä ei ole vierailuaikoja ja kaikki vierailijat ovat lämpimästi tervetulleita. Järjestämme kuukausittain teemailtapäiviä, jotka ovat kaikille avoimia. Tämänkin toiminnan tavoitteena on ennen kaikkea asukkaidemme mahdollisimman normaali arki ja avoimuus.


Eli osa siitä mikä tapahtuu Kotikonnussa, saakin kuulua ja näkyä muille!

Viimeisimmät merkinnät

Tagit

Saarikka

Perusturvaliikelaitos Saarikka

Sivulantie 11
43100 Saarijärvi

© Perusturvaliikelaitos Saarikka